Livsnjutaren

Yoga

Hatha yoga

Hatha yogan är grunden för de flesta yogaformer vi har i Sverige idag.

Hatha nybörjare

Yogaklassen innehåller koppling till andetaget samt rörelser/positioner tillsammans med andetaget. Stunden på yogamattan ger oss möjlighet att närma oss både vår fysiska kropp och vår inre stillhet. Klassen inleds oftast sittande eller liggande på mattan, följs därefter av stående positioner (asanas) och avslutas alltid med en liggande vila. Passar alla, nybörjare som van. Hatha 1 är klassen som förbereder för att närma dig den flödande Hatha klassen samt Hatha 2 klassen.

Flödande Hatha

Här rör vi oss i ett flöde med hjälp av andetaget. Klassen kräver förkunskaper avseende positioner (asanas) för att på ett säkert sätt kunna flöda genom passet.

Hatha för mer vana

Liknande upplägg som Hatha 1 men eleven förväntas känna till positionernas namn och hur de utförs. Passar elever med yogaerfarenhet.Yin yoga

Yinyoga är en praktik där vi utför ett antal golvnära (sittande eller liggande) positioner som utförs med ett inkännande och accepterande förhållningssätt. Vi håller positionerna under en längre tid och ger på så sätt möjlighet att inte bara jobba med våra stela muskler utan tar oss också vidare in i kroppen och kommer åt även bindväv, ligament och senfästen. Den här lugna yogan syftar till att återskapa ledernas rörelseförmåga och arbeta med kroppens underliggande lager. Vi tar oss primärt an områden kring ben, höft och ländrygg. Yinyogan aktiverar det parasympatiska (lugnande) nervsystemet och ger oss en välbehövlig lugn stund på mattan.

Restorative

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Restorative Yoga är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning.

Senioryoga

Här tränar vi en yoga som är väl anpassad för dig som senior och fokuserar mycket på balans och att förbättra rörligheten i höfter och rygg. Vi tränar även styrka och mentalt fokus. Varje pass består av andningsövningar i stående, sittande och liggande positioner på golvet. Vi avslutar med en lång, skön liggande avslappning.